Bin Ladenin linnakkeesta löytyi yllättäviä videoita – mukana Charlie Bit My Finger -viraalihitti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sen jälkeen kun Yhdysvaltojen erikoisjoukot tappoivat terroristijohtaja Osama Bin Ladenin vuonna 2011, hänen tukikohdastaan takavarikoitiin useita elektronisia laitteita. Nyt tiedustelupalvelu CIA on julkaissut listan laitteiden sisältämästä materiaalista.

Bin Ladenin aidatun turvalinnakkeen tietokoneiden kiintolevyiltä löydettiin muun muassa suuri määrä erilaisia videoita. Joukossa oli jokseenkin erikoista materiaalia, kuten Hollywood-elokuvia ja länsimaisia animaatioita. Koko lista videoista on luettavissa CIA:n sivuilla.

Ironisesti videoiden joukosta huomattiin muun muassa Loose Change 2 -dokumentti, jossa syyskuun 11. päivän iskujen takana väitettiin olevan Bin Ladenin sijaan Yhdysvaltojen hallitus. Vielä yllättävämpää materiaalia edustaa meemiksi mudostonut viraalivideo Charlie Bit My Finger, jossa Charlie-vauva puree veljensä sormea.

Videon löytyminen terroristijohtajan tietokoneelta tuli järkytyksenä siinä esiintyvien lasten isälle, Howard Davies-Carrille. Hän kuvasi alun perin vuonna 2007 julkaistun ja valtavaksi nettihitiksi nousseen videon.

– En tiedä miten reagoisin. Ikinä ei tiedä, kenellä on valoisampikin puoli. On vaikea kuvitella Bin Ladenia suunnittelemassa hirmutejoja ja hetkeä myöhemmin nauramassa perheensä kanssa, Davies-Carr ihmetteli Huffpost-sivustolle.