Hollywoodin ahdisteluskandaali paisuu – Brett Ratneria syytetään seksuaalisesta ahdistelusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat Hollywood-tähdet ovat olleet viime viikkoina seksiskandaalien keskiössä. Nyt ahdistelusta syytetään myös lukuisia menestyselokuvia ohjannutta ja tuottanutta Brett Ratneria.

Los Angeles Times -lehti kertoo kuuden naisen syyttävän Ratneria hyväksikäytöstä. Heidän joukossaan on tunnettuja näyttelijöitä, kuten Olivia Munn ja Natasha Henstridge. Syytösten myötä Ratner ja tuotantoyhtiö Warner Bros ovat lopettaneet yhteistyönsä.

Olivia Munnin mukaan Ratner masturboi hänen edessään vuonna 2004 After the Sunset -elokuvan kuvauspaikalla. Tähden lakimies oli neuvonut Munnia olemaan nostamatta syytettä, sillä Ratner oli menestyksekäs ohjaaja. Näyttelijä kuitenkin avautui tapauksesta vuonna 2010 ilmestyneessä kirjassaan paljastamatta miehen nimeä.

Natasha Henstridgen mukaan Brett Ratner pakotti hänet suuseksiin näyttelijän ollessa 19-vuotias. Henstridgen mukaan Ratner oli estänyt hänen ulospääsyn asunnostaan ja käyttänyt näyttelijää seksuaalisesti hyväkseen.

Brett Ratner on kiistänyt syytökset asianajajansa Marty Singerin kautta. Singerin mukaan yksikään nainen ei ole aikaisemmin syyttänyt ohjaajaa hyväksikäyöstä tai ahdistelusta. Lisäksi ohjaaja on USA Today -sivuston mukaan nostanut kanteen naista kohtaan, joka väitti Ratnerin raiskanneen hänet 12 vuotta sitten.

Brett Ratner on ohjannut muun muassa elokuvat Rush Hour, X-Men: Viimeinen kohtaaminen ja Tower Heist. Hänen ilmoitettiin taannoin suunnittelevan Hugh Hefnerin elämänkertaelokuvaa, mutta elokuvan tuotanto on sittemmin keskeytetty.