Brittiläinen mediajätti suosittelee Tamperetta miljoonille: ”Odottamaton kaupunkiloma!”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on saanut satavuotisjuhlansa kunniaksi paistatella kuluvan vuoden aikana runsaasti ulkomaisten matkailumedioiden sivuilla, kun maatamme on kehuttu kauniiksi ja turvalliseksi. Nyt vuorossa on suuri brittiläinen lehtitalo The Independent, joka suosittelee Tamperetta kaupunkilomakohteeksi.

– Tampere ei ole ensimmäinen mieleen tuleva kohde kaupunkilomalle, mutta ehkä sinun pitäisi miettiä uudelleen, matkailutoimittaja Susie Mesure toteaa.

Tampereen maailmankuulut järvimaisemat Pyynikin harjulta ja näkötornista sen molemmin puolin avautuville Pyhäjärvelle ja Näsijärvelle saavat lehdeltä kiitosta, kuten myös järvellä kelluvat saunalautat ja keskellä järveä sijaitseva Viikinsaari. Myös harjulla sijaitseva idyllinen Pispala on huomioitu, kuten myös maan parhaat munkit.

Lisäksi artikkelissa kerrotaan muun muassa Muumi-museosta, Velaatan Maitolaiturimuseosta, Lenin-museosta, Finlaysonin tehdasalueesta ja Kalevan kirkosta. Pelkkää kehua artikkeli ei kuitenkaan ole. Suomen kesäkelit eivät nimittäin ainakaan viime kesänä ansainneet kehuja keneltään, eivätkä ne sitä saa tälläkään kertaa. Toimittaja muistaa mainita myös Nokian nousun ja murentumisen vaikutukset Tampereen talousalueelle.