Family Guy ennusti Kevin Spaceyn skandaalin? Leviää taas verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevin Spacey on ollut ahdistelukohun keskiössä näyttelijä Anthony Rappin paljastettua Hollywood-tähden häirinneen häntä seksuaalisesti vuonna 1986. Spacey on sittemmin myöntänyt syyllistyneensä tuolloin alaikäisen Rappin hyväksikäyttöön.

Tapauksen julkitulon myötä verkossa on levinnyt Family Guy -animaatiosarjasta peräisin oleva Kevin Spacey -aiheinen vitsi. Siinä sarjan Stewie-vauva juoksee alasti ostoskeskuksessa ja huutaa paenneensa juuri Spaceyn kellarista. Kohtaus on peräisin Family Guyn vuonna 2005 ensiesityksensä saaneesta jaksosta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Family Guyn luojan, Seth MacFarlanen vitsi on osoittautunut osuneen pelottavan lähelle totuutta. MacFarlanen julkistaessa parhaan naispääroolin Oscar-ehdokkaita vuonna 2013, hän vitsaili ettei kyseisten naisten tarvitse enää teeskennellä olevansa kiinnostuneita Harvey Weinsteinistä.

Myös MacFarlanen Oscar-vitsi lähti leviämään uudelleen verkossa pian sen jälkeen kun Harvey Weinsteiniin kohdistuvat ahdistelusyytökset tulivat julki. Koomikon mukaan vitsin taustalla oli inhoa ja vihaa, sillä hänen ystävänsä Jessica Barth oli kokenut seksuaalista häräintää Weinsteinin taholta.