Maastopyöräilijän uskomaton suoritus – pienikin virhe olisi kohtalokas

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Red Bull Rampage on vuosittainen freeride-maastopyöräkilpailu, joka järjestetään Yhdysvaltojen Utahissa sijaitsevassa Zionin kansallispuistossa. Kilpailuun pääsevät osallistumaan ainoastaan sinne kutsutut pyöräilijät.

Yksi lajin tunnetuista edustajista on Antoine Bizet, joka voitti Red Bull Rampagen tämänvuotisen People’s Choice, eli kansan valinta -palkinnon. Bizetin hurja suoritus kilpailussa tallentui videoksi hänen kypäräkameransa ansiosta.

Video todistaa, ettei freeride-maastopyöräily sovellu kelle tahansa. Bizetin matka alkaa aavikolla sijaitsevan kukkulan kapealta huipulta, josta mies jatkaa alas tehden näyttäviä voltteja ja muita temppuja. Vaarallisessa maastossa yksikin virheliike voisi koitua pyöräilijän kohtaloksi.