Miehen harvinainen syndrooma – Englannin kansallislaulu soinut päässä neljä kuukautta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Päähän soimaan jääneitä kappaleita kutsutaan korvamadoiksi. Mikäli päässä soivasta laulusta ei pääse eroon millään konstilla, voidaan puhua kuulon heikkenemiseen liittyvästä syndroomasta. Brittiläinen mies on kuullut päässään nyt neljän kuukauden ajan maansa kansallislaulun.

Mirror kertoo, että 87-vuotias Ron Goldspink on tulossa hulluksi korvamatonsa takia. Hän kuulee valveillaoloaikana Englannin kansallislaulun God Save The Queenin uudestaan ja uudestaan. Goldspink kertoo, että hänen kuulemansa versio on miehen esittämä.

Mies luuli ensin, että hänen naapurinsa oli soittanut kappaletta taukoamatta päivin ja öin. Vasta myöhemmin hän tajusi olevansa ainoa, joka kuulee laulun. Musiikilliset hallusinaatiot ovat yleisiä vanhemmilla henkilöillä. Sairautta on lähes yhtä mahdotonta hoitaa kuin esimerkiksi tinnitystä. Ron Goldspink toivoo tapaavansa kuningatar Elisabetin pian, koska kuulee laulussa sanan ”queen” noin 1.700 kertaa viikossa.