Myrkylliset polttiaiseläimet täyttivät rannan: ”Kuin painajaisista”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Portugalinsotalaivat lukeutuvat polttiaiseläimistä vaarallisimpiin. Sen lonkeroissa on kivuliaita polttiaissoluja, jotka voivat uhrin halvaannuttamalla johtaa pahimmillaan esimerkiksi hukkumiskuolemaan.

Australialaispariskunta Brett ja Claudia Wallensky törmäsivät taannoin Barlingsin uimarannalla karmivaan näkyyn. Ranta oli täyttynyt tuhansista maalle huuhtoutuneista portugalinsotalaivoista. Wallenskyn mukaan polttiaiseläimet olivat edelleen elossa.

– Se oli kuin suoraan painajaisista. Oli kauhkeaa katsella niiden kiemurtelevan ja yrittäen pistää sinua. Jos olisit tippunut niiden joukkoon, olisit tuskin selvinnyt hengissä niiden pistoista, Brett Wallensky kuvaili StoryTrender-sivustolle.

Pariskunta ikuisti erikoisen näyn Youtubessa sittemmin levinneeksi videoksi. Portugalinsoitalaivoja tavataan Tyynenmeren lisäksi Intian valtamerellä ja golfvirran alueella Pohjois-Atlantilla. Nimeensä sopivasti portugalinsotalaiva ei ole yksilö, vaan se on lukuisista polyypeista koostuva yhdyskunta.