Suomalainen Rendel-elokuva leviää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen Rendel-elokuvan myyntiluvut julkistettiin juuri käynnissä olevassa American Film Market -tapahtumassa. Elokuva on myyty tähän mennessä lähes kolmeenkymmeneen maahan. Meksikossa ja Latinalaisessa Amerikassa elokuvaa esitetään 650 valkokankaalla.

Lisäksi elokuva on myyty Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Malesiaan sekä Taiwaniin. Elokuvan tekijät ja ohjaaja Jesse Haaja ovat uutisista mielissään.

– Jo ennen elokuvan kuvauksia olimme vakuuttuneita, että tämä on kansainvälisille markkinoille suunnattu elokuva, ja suurin fanipohja on Euroopan ulkopuolella. Kiinnostus Rendeliä kohtaan osoittaa, että myös suomalainen supersankari voi menestyä kansainvälisesti.

– Erityisesti latinalaisamerikkalaiset fanit ovat odottaneet elokuvaa, ja uskon, että Rendel kerää siellä paljon katsojia. Tämä on hyvä jatkumo elokuvan menestykselle Meksikossa, jossa voitimme parhaan toimintaelokuvan palkinnon Feratum Film Festivalilla.

Los Angelesissa järjestettävä American Film Market -tapahtuma jatkuu vielä ensi viikolle, jonka aikana elokuvan myyntiyhtiö, kanadalainen Raven Banner Entertainment jatkaa Rendel-elokuvan kansainvälistä myyntiä. Elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan.