Varkaat ryöstivät Postnordin liikkuvan auton – valvontakamera ikuisti hurjat ryöstöt

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ruotsissa on ihmetelty rikoksia, jotka ovat kuin suoraan toimintaelokuvista. Niissä joukko varkaita on tunkeutunut kuljetusyhtiö Postnordin liikkuvaan autoon.

Postnordin kuorma-autojen sisällä olleiden turvakameroiden videoilta nähdään, kuinka rikokset toteutettiin. Varkaat hyppäsivät tiellä kulkevan Postnordin auton takaosaan liikkuvan autonsa päältä. He mursivat takaovien lukon, varastivat esineitä ja palasivat omaan autoonsa.

Postnordin turvallisuuspäällikkö Alexis Larsson kertoo ABC News -sivuston mukaan katselleensa turvakameran tallentamaa varkautta suorana lähetyksenä saadakseen tekijät kiinni. Sen ansiosta varkaita odottikin auton ulkopuolella poliisipartio.

– Yhtäkkiä näin kuinka auton takaovet avautuivat ja kaksi miestä hyppäsi sisään takana ajaneen auton päältä, Larsson kuvaili.

– He kävivät rahtia läpi löytämättä etismäänsä. Kun he olivat poistumassa paikalta, käskin kuljettajaa jarruttamaan, mies jatkoi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun varkaat ovat iskeneet liikkuviin kuorma-autoihin. Taannoin poliisit pidättivät Hollannissa viisi miestä, joita epäiltiin samankaltaisista rikoksista.