Video LED-valoilla ja pitkällä valotusajalla – luuranko tanssii pimeydessä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttävää videotaidetta voi luoda ilman kalliita erikoistehoisteita, mikäli vain taitoja ja kärsivällisyyttä löytyy. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Darren Pearsonin näyttävä Kill the Lights -video.

Videolla luurankomainen hahmo tanssii, juoksee ja skeittaa ympäri öisiä maisemia. Luuranko saattaa nopeasti katsottuna näyttää perinteisen piirrosanimaation keinoin toteutetulta, mutta tosiasiassa se on toteutettu kekseliäämmällä tavalla.

Luuranko on tosiasiassa toteutettu LED-valoilla, niin kutsutun valomaalauksen keinoin. Siinä valoilla tehtyjä kuvioita kuvataan kameran pitkällä valotusajalla.

Kill the Lights -videon toteuttamiseen on epäilemättä nähty runsaasti vaivaa. Sen jokainen kuva on nimittäin täytynyt suunnitella, toteuttaa ja kuvata erikseen. Lopputuloksena syntyneessä videossa niin luuranko kuin kamerakin näyttävät liikkuvan miltei saumattomasti.