Donald Trumpin Twitter-tili katosi – syyllinen paljastui

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Twitter-tili katosi yllättäen 11 minuutin ajaksi. Tapahtunut käynnisti laajamittaisen spekulaation siitä, mitä tilin yllättävän katoamisen taustalla oikein oli.

Trumpin tavanomaisten avautumisten sijaan käyttäjiä tervehti presidentin tilillä teksti, jonka mukaan sivua ei löytynyt. Monet ehtivät jo luulemaan, että tili oli poistettu sopimattoman käytöksen vuoksi.

Pian Twitter ilmoitti presidentin tilin katoamisen johtuneen työntekijän inhimillisestä virheestä. Myöhemmin julkaistun uuden twiitin perusteella taustalla ei kuitenkaan ollut erehdys, vaan viimeistä päivää töissä olleen Twitterin työntekijän tahallinen teko.

– Tutkimuksissamme selvisi, että taustalla oli Twitterin asiakaspalvelutyöntekijä joka teki sen viimeisenä työpäivänään. Tulemme suorittamaan täyden sisäisen tarkastuksen, Twitter Governmentin tilillä kirjoitettiin.

USA Today -sivuston mukaan Donald Trumpista tuli taannoin maailman seuratuin poliittinen johtaja Twitterissä hänen ohitettuaan paavi Franciscuksen seuraajamäärässään. Yhdysvaltojen presidentillä on yhteisöpalvelussa lähes 42 miljoonaa seuraajaa.