Nainen ratsasti hevosella 1,61 promillen juovuksissa – poliisi pidätti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ajoneuvolla ajaminen alkoholin vaikutuksen alaisena on tunnetusti rikos, mutta ilman moottoria toimivilla menopeleillä tilanne voi olla toinen. Yhdysvalloissa on nyt noussut kohu tapauksesta, jossa nainen pidätettiin hänen ratsastettuaan hevosella alkoholin vaikutuksen alaisena.

Floridan Lakelandissa torstaina sattuneessa tilanteessa 53-vuotias Donna Byrne ratsasti hevosella vilkkaasti liikennöidyllä tiellä ja siten aiheutti sivullisille vaaratilanteita.

Nainen ei läpäissyt juopumustestiä ja hänet kuljetettiin puhalluskokeeseen. Sen perusteella alkoholin määräksi määriteltiin 1,57 ja 1,61 promillea. Nainen pidätettiin, koska Floridassa hevosella ratsastaessa juopumuksen raja on 0,8 promillea. Viranomaisten mukaan hän vaaransi sivullisten lisäksi myös oman ja hevosensa turvallisuuden.