Pankkihuijaus leviää verkossa – älä klikkaa tällaista sähköpostia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää tasaisin väliajoin huijausviestejä, joilla yritetään kalastella ihmisten pankkitietoja. Sosiaalisessa mediassa ja sähköposteissa leviävät huijaukset ovat saaneet monet uskomaan niihin – ikävin seurauksin. Parhaillaan yritetään huijata Osuuspankin asiakkaita.

Sähköposteihin on tänään kolahtanut viesti, jossa on huomiota herättävä otsikko ”Hälytys!”. Varsinaisessa viestissä on Osuuspankin logo ja lyhyt teksti, jolla käyttäjä yritetään saada klikkaamaan huijaussivun linkkiä.

– Hei, Verkkotilisi salainen koodi syötetään väärin kolme kertaa. Tilisi käyttö rajoitetaan, kunnes autat meitä ratkaisemaan tämän ongelman. Voit palauttaa käyttöoikeudet, viestissä kerrotaan.

Luonnollisestikaan tällaisen viestin linkkiä ei tule klikata. Pankit eivät koskaan kysy pankkitietoja tai käyttöoikeuksia sähköposteissa. Taannoin poliisi tiedotti, että pankkitietoja on yritetty huijata myös puheluissa esiintymällä poliisina. Viranomaiset eivät kuitenkaan koskaan kysy ihmisten pankkitietoja puhelimitse.