Eivätkö hiukset kasva? Muista rentoutua joka päivä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiusten kasvattaminen voi tuntua toisinaan todella pitkältä ja loputtomalta prosessilta. Hiusten kasvua pystyy kuitenkin edesauttamaan syömällä ravintosisällöltään tasapainoisia aterioita ja välttämällä rankkoja hiussalonkikemikaaleja. Myös vapaa-ajan viettäminen ja työ vaikuttavat melko paljon siihen miten hiukset voivat.

Stressin tiedetään aiheuttavan hiustenlähtöä ja harmaita hiuksia. On siis luonnollista, että stressi vaikuttaa negatiivisesti myös hiusten kasvamiseen. Mikäli pitkät hiukset ovat tavoitteena tulisi myös stressiin kiinnittää erityisen paljon huomiota ja varmistaa, että kiireistenkin päivien aikana ehtii saamaan tarpeeksi rentoutusta sen tasapainottamiseksi.

Askel Terveyteen -sivuston mukaan stressi ja ahdistus heikentävät hiuksia. Stressin negatiivisilta vaikutuksilta välttyäkseen ihmisten tulisi ottaa jokaisesta päivästä puolitoista tuntia aikaa jonkin sellaisen tekemiseen jota rakastaa. Rentoutuminen voi tapahtua esimerkiksi lukemisen, urheilun tai ystävien näkemisen parissa.

Ihmisen tavoitteena tulee tämän puolentoista tunnin aikana nauttia omasta ajastaan ja päästää irti kaikesta, joka aiheuttaa huolta ja stressiä. Tehokas stressinpoisto rohkaisee hiusten kasvamista nopeammin ja auttaa niitä kasvamaan myös vahvempana.