Maailman haisevin hedelmä – näin ihmiset siihen reagoivat!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaakkois-Aasiassa kasvavaa duriota on monesti kutsuttu maailman pahimmanhajuiseksi hedelmäksi. Voimakkaasta lemustaan huolimatta se on monille myös herkkua, ja hedelmää syödäänkin esimerkiksi Malesiassa monissa muodoissa.

Youtube-kanava WatchCutin tuoreella videolla sata ihmistä saa maistettavakseen durion. Harva videoon osallistuneista on edes kuullut aikaisemmin koko hedelmästä. Heti ensimmäiseksi testihenkilöt kiinnittävät huomion hedelmän kuuluisaan lemuun.

Durion voimakkaan hajun kuvaillaan muistuttavan muun muassa pilaantunutta salaattia, takapuolta, hometta ja sissijuustoa. Hedelmän maku sen sijaan jakaa mielipiteitä huomattavasti enemmän. Monien mielestä myös maku on kammottava, mutta toisten mukaan se on jopa syötävää.