Näistä syistä naiset pettävät – kolme yleisintä syytä uskottomuuteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uskottomuudesta kertovat lifestyle-artikkelit paneutuvat usein miesten tekemiin syrjähyppyihin. Tutkimusten mukaan 45 prosenttia naisista pettää kumppaniaan jossain vaiheessa elämää. Toisin sanoen noin puolet naisista hakee seuraa suhteen ulkopuolelta joko tarkoituksella tai erilaisten sattumusten kautta.

Yleensä pettämiselle on syy. Kumppaniinsa rakastunut, tyytyväinen ja sitoutunut nainen harvoin lähtee hakemaan jännitystä kodin ulkopuolelta. Mikään ei oikeuta pettämään, mutta alle on listattu syitä, jotka voivat auttaa ongelman ymmärtämisessä.

Jotkut naiset eivät edes tajua elävänsä onnettomassa parisuhteessa, kunnes löytävät varpaista korvannipukoihin asti hekumaa tuottavaa onnea syrjähypyn kautta. Tällöin uskottomuutta pidetään tekona, joka käynnistää eroprosessin. Avioliiton ulkopuolella syntynyt suhde kestää harvoin. Vain kolmasosa pystyy muodostamaan syrjähyppytoverista aidon kumppanin.

Osa naisista hakee huomiota, hyväksyntää, hellyyttä ja huolenpitoa vieraasta sängystä. He saattavat pönkittää itsetuntoaan paremmaksi suhteen ulkopuolelta tulevan myönteisen huomion avulla. Naiset kaipaavat sitä, että tuntevat olonsa halutuksi ja kauniiksi. Vaikka itsetunto vahvistuu yleensä iän myötä, saattavat jotkin vaimot hakea vieraasta pedistä jännitystä elämään.

Myös naiset voivat pettää pelkästään tyydytystä saadakseen. Olipa kyseessä emotionaalinen tai seksuaalinen puutostila, voi syrjähyppy parantaa oloa hetkellisesti sillä saralla. Yleensä tilaisuus tekee vaarin ja 80 prosenttia syrjähypyistä tapahtuu tilaisuuden kannustamana. Kiusausta voi olla mahdotonta vastustaa, mikäli nykyinen elo elämänkumppanin kanssa on onnetonta, masentunutta tai stressaavaa.

Lähde: YourTango