Video: Näin tehtiin Tuntematon sotilas -elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa jo 10 päivässä noussut Tuntematon sotilas on kerännyt jo 364.000 katsojaa, joista yli 100.000 tuli toisena viikonloppuna ensikertaa maamme elokuvahistoriassa. Nyt Stara esittelee millaista oli elokuvan kulissien takana.

Aku Louhimiehen ohjaamasta Tuntematon sotilas -elokuvasta julkaistulla making of -videolla nähdään elokuvan työryhmän työskentelyä niin kuvauspaikoilla erilaisissa sää- ja luonnon olosuhteissa kuin äänittämässä elokuvan musiikkiakin. Mukana on myös kurkistuksia elokuvan kulissien hauskoihin hetkiin. Tuntematon sotilas -elokuvaa kuvattiin ennätykselliset 81 päivää eri vuodenaikoina eri puolilla Suomea.

Tuntematon sotilas -elokuvan käsikirjoitus pohjautuu Väinö Linnan klassikkoromaaniin. Elokuvan pääosia näyttelevät Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen ja Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään lukuisia sekä entuudestaan tuttuja että suurelle yleisölle uusia nimiä, esimerkiksi Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen ja Diana Pozharskaya.