Näin vuosisatoja vanhaa maalausta entisöidään – muuttuu kuin uudeksi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten muillekin antiikkiesineiden tapauksessa, kertyy vanhojen maalausten pinnalle helposti pölyä ja muuta likaa. Työ saattaakin vuosisatojen aikana kokea melkoisen muodonmuutoksen, eikä väreissä ole lian vuoksi samanlaista elävyyttä kuin tekoaikoina.

Vanhoja maalauksia voidaan kuitenkin entisöidä niiden alkuperäiseen loistoon. Tuoreilla Twitter-videoillaan taidemyyjä ja tv-tähti Philip Mould esittelee, kuinka 1600-luvulta peräisin oleva maalaus putsataan sen päälleen saamasta likakerroksesta.

Likaa poistetaan tarkkaavaisesti pienen pensselin avulla. Hiljalleen maalauksen todelliset kirkkaat värit alkavat paljastua kellertävän kerroksen alapuolelta. Lian poistamisen ansiosta maalaus on jälleen kuin uusi.