Ihanan kallista! Säilykepurkin hinta 1 000 dollaria

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Newyorkilainen Tiffany & Co. on julkaissut uuden tuotemalliston, jonka hinnat eivät sovi tyhjätaskuille. Koru- ja kultaseppäalan yritys on tuonut markkinoille arkisilta esineiltä näyttäviä luksustuotteita. Valikoimaan kuuluu hopeisia kenkälusikoita ja lankakeriä sekä kiinalaisesta posliinista valmistettuja pahvimukin kopioita.

Suomalaiset ovat taitaneet arkisten esineiden mallintamisen jo pitkään. Esimerkkinä mainittakoon Tapio Wirkkalan vuonna 1977 Rosenthalille suunnittelema keraaminen maljakko, joka on edelleenkin yksi suurimmista eurooppalaisista design-klassikoista. Nyt amerikkalaiset loivat samalla idealla oman tuotesarjansa.

Tiffanyn uusi Everyday Objects -mallisto esittelee tuikitavallisia ja arkisia esineitä uudenlaisessa valossa. Valikoiman tuotteet ovat materiaaleiltaan tavallisia esineitä kalliimpia, ja esimerkiksi tavalliselta säilykepurkilta näyttävä esine on todellisuudessa sterling-hopeaa. Sen hinta on 1.000 dollaria.

Tiffany/Co.