Joku varasti perheeltä kananmunia – sitten varaani jäi rysän päältä kiinni

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Varaanit ovat Australiassa eläville melko tuttu näky. Eräs varaani kävi kuitenkin liiankin tuttavalliseksi vieraillessaan jatkuvasti saman kotitalon pihalla syöden perheen kanojen munimat munat.

Peregian Beach -alueella Queenslandissa asuva perhe oli ollut harmistunut siitä, että jokin eläin kävi jatkuvasti varkaissa heidän pienessä kanalassaan. Kun perhe eräänä päivänä sai otuksen kiinni itse teosta, he huomasivat, että kyseessä oli melko suuri kirjovaraani. Kirjovaraani oli herkutellut perheen munasadolla jo useamman viikon.

Kirjovaraani on Australiassa toiseksi suurin varaani, joka syö lähes kaikkea mikä sen suuhun mahtuu kokonaisena. Etenkin pienet eläimet ja niiden munat ovat varaanien mieleen. Onneksi tämä munavaras saatiin kuitenkin ammattilaisen toimesta kiinni ja onnistuttiin poistamaan perheen pihalta.