Spice Girlsin huippuhetkistä jo 20 vuotta – muistatko vielä maustetytöt?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian kaikkien aikojen suosituin tyttöbändi Spice Girls oli uransa huipulla tasan 20 vuotta sitten. Joulukuussa 1997 sai ensi-iltansa yhtyeestä kertova elokuva Spiceworld: The Movie, joka rikkoi ennätyksiä muun muassa yhdysvaltalaisissa elokuvateattereissa. Tasan 20 vuotta sitten yhtye oli siis uransa huipulla.

Spice Girls -yhtyeen muodostamiseen johtanut ilmoitus The Stage -lehdessä 1994.

Vuonna 1994 Britanniassa haettiin The Stage -lehdessä julkaistulla ilmoituksella lahjakkaita tanssijoita ja laulajia. 400 vastanneen joukosta valittiin karsintojen ja monien vaiheiden jälkeen Mel ”Scary” B, Victoria ”Posh” Beckham, Emma ”Baby” Bunion, Mel ”Sporty” C ja Geri ”Ginger” Halliwell. Myöhemmin heidät tultiin tuntemaan Spice Girls -yhtyeenä.

Viisikon 7. heinäkuuta 1996 julkaistusta Wannabe-esikoissinglestä tuli nopeasti maailmanlaajuinen jättihitti, joka nousi listaykköseksi peräti 37 maassa ja on edelleen kaikkien aikojen menestynein tyttöbändin single. Wannaben jälkeen yhtye julkaisi vielä useita listaykkösiä.

Yhtye hajosi vuonna 1998 Helsingin konsertin jälkeen, kun Geri Halliwell erosi yhtyeestä ja lähti soolouralle. Viime vuosina Spice Girlsin paluusta on huhuttu paljon, mutta varsinaista paluuta levytyksineen ja kiertueineen ei ole kuitenkaan vielä alkuperäisellä kokoonpanolla saatu onnistumaan.