Taylor Swift julkaisee uuden levyn – Spotify boikotissa ainakin viikon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisten palveluiden nimiin vannovat joutuvat odottelemaan Taylor Swiftin uuden levyn kuuntelemista, mikäli he eivät halua ostaa sitä. Reputation-levy ilmestyy suoratoistoon vähintään viikon viiveellä.

Taylor Swiftin uusi Reputation-levy ilmestyy kauppoihin ja latauspalveluihin perjantaina 10. marraskuuta. Suoratoistopalveluihin se ilmestyy kuitenkin vasta viikkoa myöhemmin – jos silloinkaan. Tarkkaa ajankohtaa eivät tiedä edes Spotifyn ja Apple Musicin edustajat.

Bloomberg-sivuston mukaan suoratoistopalvelut käyvät julkaisusta edelleen neuvotteluja Taylor Swiftin tiimin kanssa. Suoratoistopalvelut nostivat musiikin maailmanlaajuista myyntiä viime vuonna lähes kuudella prosentilla. Taylor Swift kuitenkin uskoo Spotifyn kaltaisten palvelujen alentavan musiikin arvoa.

Taylor Swift ei ole suinkaan ensimmäinen artisti, joka on pimittänyt tuoretta levyään suoratoistopalveluista. Esimerkiksi Adelen 25-albumi ilmestyi Spotifyyn vasta kuukausia myöhemmin virallisen julkaisun jälkeen. Beyoncen Lemonade -levy julkaistiin puolestaan vain Tidal-suoratoistopalvelussa.