Twitter mullistui tänään – merkkimäärä tuplaantui!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisöpalvelu Twitter on palvelun alusta saakka sallinut korkeintaan 140 merkkin viestit, mutta tänään rajoitus muuttunut merkittävästi. Yhteisöpalvelun merkkimäärärajoitus on nyt nimittäin tuplaantunut peräti 280 merkkiin. Ainakin osalle käyttäjistä.

Tänään Suomessakin voimaan astunut muutos tulee ennakkotietojen mukan alkuun voimaan ainoastaan osalla Twitterin käyttäjistä. Staran toimituksen testaamilla käyttäjätileillä se on nyt käytössä.

– Tämä on pieni muutos, mutta iso uudistus meille. 140 merkkiä oli sattumanvarainen päätös, joka johtui tekstiviestien 160 merkin rajoituksesta, Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey kirjoitti.

Päätökseen johti Twitterin blogin mukaan myös se, että tietyillä kielillä samalla merkkimäärällä voi kirjoittaa käytännössä pidempiä viestejä. Twitterin tutkimuksessa kävi ilmi monien Aasian maiden, kuten Japanin, Korean ja Kiinan kielillä twiitattujen viestien voivan sisältää jopa tuplasti enemmän tietoa kuin esimerkiksi englanniksi krijoitetut twiitit.