OVH Hostingin datakeskus kaatui – tuhannet verkkosivustot nurin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Datakeskusten luotettava toiminta on kriittisen tärkeää muiden verkkopalvelujen toiminnalle. Suuren datakeskuksen kaatuessa se keskeyttää välittömästi tuhansien muiden verkkopalvelujen ja verkkomedioiden toiminnan, joten vahingot ovat todella mittavat. Tänään tällainen uhka realisoitui OVH Hosting -datakeskuksessa.

OVH Hosting

Ranskassa päämajaansa pitävä monikansallinen OVH Hosting joutui aamuyhdeksältä vakaviin ongelmiin, kun sen koko datakeskus kaatui yllättäen. Samalla tuhannet verkkopalvelut ja niiden sähköpostitilit ympäri maailmaa – osa niistä Suomessa – kaatuivat datakeskuksen mukana. Verkkosivustojen lisäksi myös yhtiön oma vikailmoituspalvelu kaatui.

OVH kertoi pian, että syynä katkokseen olivat laajat sähköongelmat yhtiön palvelintilassa, koska edes yrityksen varajärjestelmät eivät toimineet. Katkos kesti lopulta lähes kolme tuntia, kun yhtiö ei saanut sähköongelmiaan korjattua.

Twitterissä verkkosivustojen ylläpitäjät ympäri maailmaa purkivat tuntojaan siitä miten heidän liiketoimintansa kärsii merkittäviä tappioita datakeskuksen kaatumisen vuoksi. Monet IT-yhtiöt esittivät Twitterissä julkisesti pahoittelujaan asiakkailleen, joiden verkkosivustot sijaitsevat OVH Hostingin datakeskuksessa.

Katkos ei suinkaan ollut OVH Hostingin ensimmäinen, sillä yhtiön palveluissa on ilmennyt aiemminkin lukuisia tuntikausien ja jopa yli vuorokauden pituisia katkoksia. Monet asiakkaat ihmettelevätkin nyt miten näin suurella kansainvälisellä yrityksellä ei ole asianmukaisia varmistuksia datakeskuksensa laitteistolle. Taannoin vuorokauden katkoksen syynä oli saman datakeskuksen virtalähde, jonka tulisi normaalisti olla moninkertaisesti varmistettu.