Uber ja NASA yhteistyöhön – lentävä auto kehitteillä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uber ja NASA haluavat tehdä lentävistä autoista todellisuutta. Henkilökuljetuspalvelu ja avaruushallinto ovat aloittaneet yhteistyön lentotaksien kehittelemiseksi.

Yhteistyö paljastettiin Lissabonin Web Summit -konferenssissa. NASAn ja Uberin tarkoituksena on yhdistää omat erilliset lentoauto-projektinsa kehittääkseen matalalla lentäviä miehittämättömiä koneita.

Uberin tavoitteena on, että lentävät taksit voisivat nousta ilmaan ja laskeutua pystysuoraan. CNBC-uutissivuston mukaan NASA haluaa luoda myös toimiva liikenteenhallintajärjestelmä lentävää taksiliikennettä varten.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, on lentävien autojen koeajot tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Uberin määränpäänä on aloittaa lentävät taksipalvelut ennen vuoden 2028 Los Angelesin olympialaisia.