Facebook-käyttäjä: Älä jaa varoitusta Fabrizio Brambillasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisissa medioissa leviää tasaisin väliajoin viruksia ja haittaohjelmia, joiden leviämiseksi on usein käytetty hyväksi ihmisten uteliaisuutta. Yleensä tällaisissa huijauksissa pyritään saamaan ihminen palvelun ulkopuoliselle sivustolle, jossa jaetaan esimerkiksi viruksia. Huijauksia on kuitenkin myös toisenlaisia.

Takavuosina ihmiset lähettelivät toisilleen kirjepostin välityksellä kiertokirjeitä, mutta sosiaalisen median aikakaudella ne ovat saaneet hieman toisenlaisia piirteitä. Viruksen tavoin nykyisin sosiaalisissa medioissa leviävät kiertokirjeet käyttävät hyväksi ihmisten hyväuskoisuutta ja hyväntahtoisuutta. Parhaillaan Facebookissa leviää viruksen lailla varoitus Fabrizio Brambillasta, jonka väitetään olevan hakkeri.

– Välitäthän tämän Messenger-kontakteillesi: älkää hyväksykö Fabrizio Brambillaa. Hänellä on profiilifoto itsestään ja koirastaan. Hän on hakkeri ja hän pääsee sinun Messenger-tiliisi käsiksi. Jos kontaktisi hyväksyvät hänet, pääsee hän sitä kautta myös hakkeroitumaan sinun tiliisi, joten yritä infota kaikkia kontakteja listallasi. Kiitos, viestissä todetaan.

Kun jokainen hyväuskoinen retkahtaa tähän huijaukseen, täyttyvät Facebook-käyttäjien yksityiset viestit huijausviesteillä ja silloin huijauksen alulle pannut taho on tyytyväinen. Viime päivinä varoitus Fabrizio Brambillasta on levinnyt koko ajan nopeammin, ja tänään varoituksia on liikkunut valtavasti. Käyttäjien tulisi aina suhtautua epäilevästi yksityisviesteihin, joita pyydetään jakamaan kaikille kavereille. Niin nytkin.