Google paljastaa ravintoloiden odotusajat

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Googlen uusi ominaisuus tarjoaa helpotusta niille, jotka haluavat välttyä turhalta odottamiselta ja jonoilta ravintoloissa. Hakukone nimittäin paljastaa, kuinka kauan ruokaa saattaa joutua odottelemaan.

Googlatessa ravintolaa hakukone arvioi, joutuuko paikassa kyseisellä hetkellä odottelemaan palvelua ja ruokaa. Data-analytiikkaan pohjaavassa ominaisuudessa odotusaikaa arvioidaan käyttäjistä ja yrityksistä kerättyjen aikaisempien anonyymien tietojen perusteella.

Teknologiajätti on jo pidemmän aikaa näyttänyt ravintoloiden yleensä kiireisimmät kellonajat. Google osaa myös kertoa milloin odotusajat ovat yleensä pisimmät ja sen, kuinka kauan ravintolassa vietetään keskimäärin aikaa.

Uusi ominaisuus paljastettiin Googlen blogissa. Se on ilmestynyt jo näkyviin hakukoneen suomenkielisessä versiossa. Googlen karttapalveluun ominaisuus saapuu lähiaikoina.