Matkustajakone laskeutui ilman laskutelinettä – lentokapteeni teki urotyön!

Ohhoh! · Stara.fi

Lento-onnettomuudet ovat nykyisin harvinaisia, mutta ajoittain sattuu pienempiä havereita, joissa ei synny juurikaan henkilövahinkoja. Eilen Irlannissa Belfastin lentokentällä valmistauduttiin suuronnettomuuteen, kun Flybe-lentoyhtiön kapteeni ilmoitti, ettei lentokoneen etummainen laskuteline laskeudu alas.

Splash

Paikalle suuntasi mittava määrä viranomaisia pelastustoimiin. Lopulta yli kahden tunnin odotuksen jälkeen George Bestin lentokentältä lähtenyt Bombardier Dash 8 -mallinen lentokone tuli laskuun ilman etummaista laskutelinettä. Lentokoneessa oli mukana 56 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Kapteeni onnistui pitämään lentokoneen nokan ylhäällä siihen saakka kunnes nopeus oli laskenut huomattavasti. Lopulta nokka kuitenkin koski maahan ja viisti pitkän matkan kiitotietä. Pakkolasku onnistui kuitenkin hyvin. Lentokapteenia ylistetään nyt sankariksi, koska turmassa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Splash
Splash
Splash