Netflix-huijaus leviää sähköpostitse – lähetetty lähes 110 miljoonalle käyttäjälle

Digi · Tim Isokivi

Verkossa toimivat huijarit yrittävät usein kalastella ihmisten yksityisiä tietoja esiintyen muun muassa Netflixin, Paypalin ja Amazonin edustajina. Nyt verkossa on levinnyt uusi Netflix-huijaus.

Huijaus leviää hämäävästi Netflixiltä peräisin olevalta näyttävän sähköpostiviestin muodossa. Siinä käyttäjälle ilmoitetaan, että heidän tilinsä on poistettu käytöstä. Jotta tili saataisiin uudelleen käyttöön, kehotetaan asiakasta painamaan viestissä olevaa linkkiä.

Linkistä avautuva sivusto näyttää lähes täysin Netflixin etusivulta. Asiakasta kehotetaan syöttämään sinne yksityisiä tietojaan, kuten luottokorttinsa numeron. Kyseessä ei kuitenkaan ole oikea Netflix, vaan tietojen kalasteluun käytettävä huijaussivusto.

Viestissä ei näy lähettäjän nimeä, minkä lisäksi käyttäjän nimen kohdalla lukee vain #name#, eli nimi. Deadline-sivuston mukaan huijausviesti on lähetetty lähes 110 miljoonalle Netflix-käyttäjälle.