United Airlinesin vartijoille potkut – poistivat matkustajan väkivalloin lentokoneesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines nousi huhtikuussa otsikoihin, kun vartijat poistivat tohtori David Daon väkivaltaisesti yhtiön ylibuukatulta lennolta. 69-vuotiaalta mieheltä murtui kahakassa nenä ja kaksi hammasta.

TMZ:n mukaan lääkärin lentokoneesta pois raahanneet vartijat on nyt irtisanottu. Tapahtumasta on kulunut puoli vuotta, mutta kaksi tapaukseen yhdistettyä vartijaa on poistettu tehtävistään ja kolmas on irtisanoutunut itse. Potkujen syynä on tilanteen eskaloituminen.

Kerroimme äskettäin liittovaltion viraston päättäneen, että lentoyhtiötä vastaan ei voi nostaa korvausvaatimuksia tai oikeusjuttua. Viraston mukaan United Airlines ei ole rikkonut ihmisoikeuksia tai ylibuukattuja lentoja koskevia säädöksiä poistaessaan yhtiön matkustajana olleen David Daon ja hänen vaimonsa lentokoneesta keväällä. Lentoyhtiö on sopinut asian Daon kanssa todennäköisesti oikeusjärjestelmän ulkopuolella, mutta korvaussummasta ole tietoa.