7 seksivinkkiä – näillä parannat parisuhdettasi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisen elimistö tuottaa seksin aikana rakkaushormoneja, jotka vapauttavat stressiä. Lisäksi kahden ihmisen välinen lemmenhetki lisää heidän yhteenkuuluvuuden ja turvallisuuden tunnetta, luottamusta ja rakkautta. Seksi on ilmainen ja toimivin tapa parantaa parisuhteen laatua ja syvyyttä.

Parisuhdeterapeutti Mary Kay Cocharo kertoo Men’s Healthille, että yksinkertaiset ja itsestäänselvältä tuntuvat asiat saattavat unohtua kiireisen arjen keskellä. Kumppanusten kannattaa panostaa parisuhteeseensa vähintään yhtä paljon kuin muihin elämän osa-alueisiin. Yksi tärkeimmistä ja parhaimmista keinoista on seksi.

Seksille kannattaa ottaa tarpeen vaatiessa aikaa kalenterista. Illan voi suunnitella pitkän kaavan mukaan tai hypätä huumaan hetken mielijohteesta. Eroottinen tunnelma syntyy helposti esileikin avulla. Makuuhuone on järkevää pitää alueena, jossa ei tehdä töitä. Seksin aikana ei myöskään kannata päästää lemmikkieläimiä makuuhuoneeseen. Älylaitteet voi panna lentotilaan.

Seksin aikana kannattaa olla läsnä. Kumppaneiden on hyvä kiinnittää huomota toisiinsa katsomalla ja koskettamalla. Mielihyvän tuntemukset voi ilmaista ääntelemällä, eikä voihkimista tai huokailua kannata pidätellä. Seksin aikana on hyvä hengittää syvään suuremman nautinnon saavuttamiseksi.