Miehet luottavat kavereihin enemmän kuin tyttöystäviin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Monella miehellä on luottoystävä, jonka kanssa jaetaan kaikki elämän ilot ja surut. Hänelle kerrotaan kaikesta – jopa niistä asioista, joista ei puhuta omalle tyttöystävälle. Tilannetta voidaan kutsua miesromanssiksi.

Kahden miehen välinen ystävyys voi olla parisuhdetta syvällisemmällä tasolla. Men and Masculinities on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan heteromiehet omaavat yleensä vähintään yhden luottoystävän, josta tulee elämän tärkein henkilö. He jakavat elämässään kaiken, ja ystävyys menee usein jopa parisuhteen edelle.

Tilanne on tavallinen ja yleinen. Miesten välinen ystävyys on kuin kestävä avioliitto, jossa ei ole seksiä. Muuten he saattavat toteuttaa yhdessä kaiken. Miehet kertovat ystävilleen usein asioita, joista he eivät uskalla avautua omalle kumppanilleen. Lohdutukseksi naisille kerrottakoon, että miesten välinen ystävyys ei välttämättä vähennä oman puolison arvoa, suhteen laatu on vain erilainen.