Poliisi löysi säkeittäin kannabiskasveja tien varrelta – nyt etsitään omistajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luoteis-Englannissa sijaitsevan North Yorkshiren poliisiviranomainen on julkaissut Twitterissä kuvan yllättävästä löydöstään. Poliisi oli löytänyt seitsemän säkillistä kannabiskasveja tien varrelta. Kasvien omistajaa pyydetään ilmoittautumaan viranomaisille.

Amanda Hanusch-Moore julkaisi kuvan kannabiskasveja sisältäneistä säkeistä Twitterissä. Hän twiittasi, että Harrogaten poliisiasemalla keskustellaan enemmän kuin mielellään kasvien omistajan kanssa. BBC:n mukaan säkit löydettiin tien varrelta aikaisin sunnuntaiaamuna.

Monet yritykset ovat sijoittaneet viime vuosina menestyksekkäästi kasvavaan kannabisbisnekseen. Kannabiksen lääkekäytön, viihdekäytön, kasvatuksen ja hallussapidon laillistaminen on tuonut jopa miljardiluokan tuloja alan toimijoille ja amerikkalaisten osavaltioiden verokassaan. Yhdysvalloissa kilpaillaan parhaillaan siitä, kuka ehtii hyödyntää ensimmäisenä nopealla tahdilla kasvavan markkina-alueen.

Euroopassa kannabiksen käytön lainsäädäntö vaihtelee suuresti eri maissa. Sen kasvattaminen huumausaineena käytettäväksi on kuitenkin kielletty koko Euroopan alueella. Suomessa kannabiksen dekriminalisoimiseksi on tehty neljä kansalaisaloitetta, mutta yksikään niistä ei ole mennyt eduskunnan käsittelyyn.