Wonder Woman -päätähti jättämässä jatko-osan – syynä ahdisteluepäily

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supersankariseikkailu Wonder Woman on ollut yksi tämän vuoden menestyksekkäimmistä elokuvista. Sen päätähti Gal Gadot uhkaa kuitenkin jättäytyä pois jatko-osasta, mikäli ahdistelusta syytetty Brett Ratner on mukana elokuvan tuotannossa.

Brett Ratnerin yhtiö Ratpac-Dune Entertainment oli mukana tuottamassa ensimmäistä Wonder Woman -elokuvaa Warner Bros -tuotantoyhtiön kanssa. Yli 400 miljoonaa dollaria kansainvälisesti tuottaneen elokuvan menestys tuotti runsaasti rahaa myös Brett Ratnerille.

Lukuisat naiset, kuten Olivia Munn ja Natasha Henstridge, ovat sittemmin syyttäneet Ratneria seksuaalisesta ahdistelusta. Syytösten myötä Gal Gadot on ilmoittanut jättäytyvänsä pois Wonder Womanin jatko-osasta, mikäli Ratnerin yhtiö on mukana tuottamassa sitä.

Page Six -sivuston mukaa Gadot ei halua, että naisten voimaantumista käsittelevä elokuva on osittain seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn miehen rahoittama. Wonder Woman 2 -elokuvan ensi-iltaa on kaavailtu marraskuulle 2019.