Donald Trumpille kuolemantuomio Pohjois-Koreassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kiertänyt Aasiaa virallisten valtionvierailujen merkeissä. Äskettäin hän twiittasi varomattomasti Pohjois-Korean diktaattoria Kim Jong-unia lyhyeksi ja lihavaksi arvostellen. Nyt Trump on saanut pohjoiskorealaisilta kuolemantuomion.

Pohjois-Korean virallinen sanomalehti uutisoi, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitäisi tappaa arvostellessaan heidän valtiotaan julmaksi diktatuuriksi. Lisäksi Donald Trump syyllistyi pahimpaan mahdolliseen rikokseen vahingoittaessaan Pohjois-Korean ylimmän johdon arvokkuutta, Rodong Sinmun -lehdessä kirjoitettiin.

Independent-lehden mukaan pohjoiskorealaiset ovat nyt tuominneet Donald Trumpin teloitettavaksi rikostensa johdosta.

He myös väittävät Yhdysvaltain presidentin peruneen maan rajalla vierailemisen, koska pelkäsi nähdä Pohjois-Korean mahtavat sotajoukot omin silmin. Virallisen tiedotteen mukaan Donald Trump jätti rajavierailun väliin huonon sään takia. Hän on kuitenkin kertonut olevansa valmis keskustelemaan Kim Jong-unin kanssa.