Nyt puhuu Tomi Metsäketo: ”Rikosväitteet täysin perättömiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulaja Tomi Metsäketo on ollut kohun keskiössä siitä saakka, kun Tähdet, tähdet -ohjelman tuomari Maria Veitola pyysi Facebookin suljetussa ryhmässä hänestä ilmiantoja. Veitola välitti saamansa vahvistamattomat väitteet ohjelman tuotantoyhtiölle, ja pian sen jälkeen Metsäketo sai potkut ohjelmasta.

Asian ympärillä on käyty sosiaalisissa medioissa vilkasta keskustelua, joissa laulajan on väitetty syyllistyneen todella vakaviin rikoksiin. Nyt Metsäketo on itse astunut julkisuuteen ja kertonut, ettei hän ole syyllistynyt laittomuuksiin ja ettei poliisilla ole käynnissä minkäänlaista häneen kohdistuvaa tutkintaa.

– Julkisuudessa levitetään yhä aktiivisesti väitteitä siitä, että olisin syyllistynyt mitä erinäisimpiin vakaviin rikoksiin tai että olisin niistä epäiltynä. Väitteet ovat kauttaaltaan perättömiä. Poliisilla ei ole tutkinnassa yhtään minuun kohdistuvaa rikosepäilyä enkä ole ollut poliisin kuultavana rikoksesta epäiltynä, Metsäketo kertoo.

– Olen jo muutaman viikon ajan käynyt useaan otteeseen poliisin kanssa neuvonpitoa lukuisista minuun kohdistuneista väitteistä. Yhdessäkään näistä keskusteluissa ei ole tullut esille mitään, mikä viittaisi minun syyllistyneen mihinkään rikokseen tai edes sen yritykseen.

Metsäketo on jo aiemmin vahvistanut, että hänen kohdistuvia nettikirjoituksia on saatettu poliisin tutkittavaksi.

– Minuun kohdistunut julkisuus on ollut erittäin mittavaa niin medioissa kuin erinäisillä nettipalstoilla. Valitettavasti kaikki kirjoitukset eivät ole olleet asiallisia, vaan joukkoon on mahtunut myös monia virheellisiä ja jopa kunniaani loukkaavia artikkeleita ja kirjoituksia. Viimeksi tänään olen joutunut viemään erään blogikirjoituksen viranomaisten tietoon.