Nyt se on varmaa! Suklaa ja punaviini elvyttävät ikääntyviä soluja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suklaan ja punaviinin hyvistä terveysvaikutuksista on tiedetty jo sukupolvien ajan, ja kerroimme taannoin että esimerkiksi jo 30 grammaa tummaa suklaata parantaa aivotoimintaa. Nyt tutkijat ovat jälleen kerran osoittaneet, että suklaa ja punaviinit ovat ihmiselle hyväksi.

Exeterin ja Brightonin yliopistojen yhteisessä mittavassa tutkimuksessa on löydetty resveratrolia, jota löytyy sekä tummasta suklaasta että punaviinistä. Molemmissa mukana oleva resveratroli elvyttää ikääntyneitä soluja saaden ne toimimaan yhtä aktiivisesti kuin nuoremmat solut. Sama fenoliyhdiste on tuttu myös monista ravintolisistä.

Punaviinin ja suklaan lisäksi resveratrolia löytyy myös muun muassa punaisista viinirypäleistä ja mustikoista. Näin ollen meillä suomalaisilla on metsissämme hyvin arvokas terveyden lähde vain odottamassa keräämistään. Tutkijoiden mukaan tuorein löytö on läpimurto, joka tulee auttamaan monia ihmisiä ikääntymään paremmin.