Superkyyti-palvelu avattiin Suomessa – kimppakyytien Airbnb?

Autot Lifestyle Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänään Suomessa on aloittanut uusi Superkyyti-niminen kimppakyytien markkinapaikka. Palvelu tarjoaa uudenlaisen alustan kimppakyytien jakamista varten. Superkyydissä kimppakyytien tarjoaminen, varaaminen ja etsiminen on helppoa, minkä lisäksi Superkyyti hoitaa myös kyytien jakamiseen liittyvät maksutransaktiot.

Superkyydin tarkoituksena on antaa suomalaisille kimppakyytien ostamisesta samanlainen kokemus kuin minkä tahansa muun palvelun ostamisesta. Palvelun perustaja on 26-vuotias Esapekka Heikkilä, joka huomasi, että Suomessa kimppakyytien jakaminen on ollut melko vaivalloista ja tapahtunut lähinnä Facebook-ryhmässä.

– Oon kauan aikaa miettinyt, että Suomeen pitäisi saada kimppakyytien Airbnb. Palvelu, jossa olisi helppo tarjota ja etsiä kyytejä, antaa palautetta ja seurata kuskeja uusia kyyti-ilmoituksia varten, Heikkilä kertoi Staralle.

Superkyyti tarjoaa selkeän markkinapaikan kimppakyytien jakamista varten. Kuskien tekemistä kyyti-ilmoituksista käy ilmi kaikki kyytiin liittyvät olennaiset asiat, ja kyytien ostajat voivat etsiä lähtöpaikan läheisyydessä tarjolla olevia kyytejä. Käytännössä palvelu toimii siis lähes samalla tavalla kuin matkailu- ja hotellibisneksen mullistanut Airbnb.

Superkyyti on jakamistaloutta edistävä palvelu, joka tarjoaa edullisen ja ekologisen tavan matkustaa. Kuskit säästävät polttoainekuluissa ottamalla kyytiläisiä, jotka puolestaan saavat edullisemman tavan matkustaa. Samalla kun matkustavien ihmisten määrä kasvaa myös auton tuottamat päästöt pääsevät tehokkaampaan hyötykäyttöön. Kimppakyydillä on myös mahdollisuus päästä kulkemaan sellaisia reittejä sellaisina ajankohtina, jolloin julkinen liikenne ei tarjoa kulkuyhteyttä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.