Uusi sovellus poistaa meikit selfiekuvista – uskallatko kokeilla?

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Älypuhelimille on runsaasti erilaisia sovelluksia, joilla kasvokuviin pystyy napin painaluksella lisäämään erilaisia meikkejä. Tuore sovellus tähtää kuitenkin päinvastaiseen lopputulokseen.

MakeApp-sovellus näyttää, miltä esimerkiksi selfiekuva näyttäisi ilman meikkiä. Sovellus on ilmainen viiden ensimmäisen kuvan ajan, jonka jälkeen siitä joutuu maksamaan. MakeApp on myös mahdollista lisätä meikit meikittömään kuvaan.

Sovellus on kuitenkin herättänyt jonkin verran kritiikkiä verkossa. Refinery29-sivuston mukaan se ei ainoastaan poista kuvasta meikkiä, vaan muokkaa selfiekuvia muillakin tavoilla.

MakeAppin on huomattu esimerkiksi lisänneet punotusta, laikkuja ja turvotusta. Sovelluksen luoja Ashot Gabrelyanovin mukaan tämä ei kuitenkaan ole tarkoituksellista. Hän kertoo Mashable-sivustolle sovelluksen kehittelijöiden yrittävän korjata asiaa.