Japanilainen junayhtiö pyysi anteeksi – juna lähti 20 sekuntia liian aikaisin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan kun suomalaiset junat seisovat tuntikausia raiteilla puista pudonneiden lehtien tai lumen peitossa olevien vaihdejärjestelmien takia, on Japanissa jo alle minuutin pituinen aikataulumuutos häpeällistä. Tsukuba Express on esittänyt julkiset pahoittelunsa matkustajille, koska yhtiön juna lähti asemalta 20 sekuntia liian aikaisin.

BBC:n mukaan Tsukubasta Tokioon matkustaneen junan oli tarkoitus lähteä asemalaiturista kello 09:44:40 paikallista aikaa, mutta veturi starttasikin jo kello 09:44:20. Toisin sanoen juna lähti liikkeelle 20 sekuntia liian aikaisin. Yhtiön johtoporras pahoitteli aikataulumuutosta julkisesti ja sanoi virheen johtuneen henkilökunnan huolimattomuudesta.

Yhtiön edustajien mukaan yksikään matkustajista ei ollut valittanut aikataulumuutoksesta. Japani tunnetaan sen erityisen tehokkaasta ja toimivasta rautatieliikenteestään. Maassa kulkevat junaradat ovat maailman vilkkaimmin liikennöityjä.