Mikael Gabriel radioboikotista: ”Olen joutunut pelinappulaksi kanavasotaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään eriskummallisesta tilanteesta, jossa Nelonen Median radiokanavat ovat poistaneet kaikki Mikael Gabrielin kappaleet soittolistoiltaan jo kuukausia sitten. Asia tuli julkisuuteen eilen, kun räppäri kirjoitti asiasta Twitterissä ja hänen faninsa raivostuivat.

Someraivon käynnistyttyä Helsingin Sanomat haastatteli soittolistoista vastaavaa musiikkipäällikkö, joka vahvisti Mikael Gabrielin kappaleiden poistumisen yhtiön radiokanavien soittolistoilta. Musiikkipäällikön mukaan syy on kappaleiden heikko menestys kuulijatutkimuksissa.

Kuitenkin esimerkiksi Mikael Gabrielin uusinta Maailman laidalla -singleä on kuunneltu pelkästään Spotifyssä jo huimat 3,4 miljoonaa kertaa parissa kuukaudessa. Lisäksi viime kesänä räppärin Riippumatto-single oli radioiden kuudenneksi soitetuin – ilman Nelosen radiokanavien soittoa. Stara ei tavoittanut Mikael Gabrielia haastatteluun, mutta räppäri kommentoi tapausta nyt Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa.

Eilen fanit epäilivät sosiaalisen median kommenteissa, että syy radioboikottiin olisi Mikael Gabrielin kieltäytyminen Voice of Finland -ohjelman tuomaroinnista ja suostuminen kilpailevan MTV3-kanavan X Factor -sarjan tuomariksi. Nyt Mikael Gabriel valottaa kulissien takaisia tapahtumia. Hän vahvistaa saaneensa kutsun tuomaroimaan Nelosen Voice of Finlandia, mutta valitsi lopulta sen sijaan kilpailevan MTV3-kanavan X Factorin. Päätöksen jälkeen seurasi ikävä yllätys.

– Muutamaa päivää myöhemmin sain levy-yhtiöni kautta tiedon, että Nelonen on ilmoittanut poistavansa kaikki kappaleeni soitosta 12.6. jälkeen kun esiinnyn Radio SuomiPopin isossa Helsinki-päivän konsertissa ja tämä heidän langettama boikotti tulee kestämään ”n. vuoden”, Mikael Gabriel kertoo.

– Olen joutunut pelinappulaksi Nelosen ja MTV:n väliseen kanavasotaan, johon minun ei kuuluisi liittyä millään tavalla. Minulta pyydetään uutta musiikkia ja samalla ilmoitetaan että radiosoittoa sille on puolella isoista radiokanavista turha odottaa. Koen että taiteellista vapauttani ja artistiuttani yritetään rajoittaa ja tämä on saanut minut harkitsemaan pidempää taukoa urallani.