Dieetti voi viedä hiukset päästä – muista syödä oikein

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen voivat olla normaaleja elämään liittyviä vaiheita, mutta myös erilaiset autoimmuunisairaudet, diabetes, vitamiinien puutos, stressi ja unenpuute voivat aiheuttaa kutrien harvenemista. Hiusten lähtöä vastaan pystyy taistelemaan kuitenkin ravinnon avulla.

Aiemmin on tutkittu, että hiusten hyvinvoinnin kannalta riittävä proteiinin ja sinkin saaminen on tärkeää. Hiustenhoidon asiantuntija Anabel Kingsley kertoi Good Housekeeping -sivustolle, että kyse on kuitenkin enemmän myös ruoan määrästä kuin yksittäisistä ruoka-aineista tai ravinteista.

Kigsley selitti, että ihmisen keho ei pidä hiuksia millään tavalla tarpeellisena osana kehon elintoimintojen näkökulmasta. Tämän vuoksi keho kuljettaa ihmisten syömästä ruoasta saatavat ravinteet ensisijaisesti joka paikkaan muualle kuin hiuksiin. Hiukset saavat ne ravinteet, jotka jäävät muiden kehon tarpeiden jälkeen jäljelle.

Tämän vuoksi laihduttaminen ja tiettyjen ruokien karsiminen omasta ruokavaliosta vaikuttavat hiusten hyvinvointiin. Ruokaa tulisi syödä riittävästi ja säännöllisesti, että hiuksille riittää ravintoa. Laihtumisen ja kehon hyvinvoinnin vuoksi pelkkien kasvisten ja vähärasvaisten proteiinien syöminen voi vaikuttaa hyvältä idealta, mutta niukasta ravinnosta ei kuitenkaan riitä rakennusaineita hiuksille saakka.