Nämä 5 meikkivoidevirhettä vanhentavat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meikkaamisessa ja itsensä ehostamisessa kaikki on sallittua ja jokainen saa tehdä kasvoilleen mitä haluaa. Harva kuitenkaan haluaa tahallaan näyttää meikkinsä ansiosta ikäistään vanhemmalta, minkä vuoksi tietyt perusasiat tulisi meikkaamisen suhteen olla tiedossa.

Good Housekeeping -sivusto on paljastanut viisi meikkivoiteeseen liittyvää virhettä, jotka moni nainen vahingossa tekee ja päätyy näyttämään vuosia vanhemmalta.

1. Kuiva iho

Meikkivoide näyttää parhaalta hyvin kosteutetulla iholla. Tämän vuoksi ihon kosteuttamisesta tulisi huolehtia aina iltaisin ja aamuisin. Kuivalla iholla meikkivoide voi korostaa juonteita ja saada ihon näyttämään paljon vanhemmalta ja väsyneemmältä.

2. Pohjustusvoiteen jättäminen

Pohjustusvoide auttaa häivyttämään ihon punaisuutta ja pieniä virheitä, minkä vuoksi pohjustusvoiteen käyttämistä ei tulisi koskaan unohtaa.

3. Liian peittävä ja raskas meikkivoide

Moni voi luulla, että mitä vanhemmaksi tulee sitä paksumpi meikkivoide iholle tarvitaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Paksu meikkivoide yleensä hakeutuu juonteisiin ja korostaa niitä, minkä vuoksi kannattaa pitää huoli siitä, että peittävä meikkivoide on koostumukseltaan kevyt.

4. Liian tumma meikkivoide

Osa naisista voi valita liian tumman meikkivoiteen halutessaan näyttää ruskettuneelta, mutta iholle liian tumma meikkivoide tuo heti vuosia lisää kasvoille. Meikkivoiteen tulisi aina sävyltään sopia kasvojen ihoon. Lämpöä ihon sävyyn voi tuoda kuitenkin aurinkopuutereilla ja poskipunilla.

5. Liiallinen puuterointi

Liika puuterin käyttäminen poistaa iholta terveen hehkun ja saa ihon näyttämään kuivalta, mikä vanhentaa ihon ulkonäköä.