Gigi Hadidia ja Katy Perryä ei päästetty Kiinaan – joutuivat perumaan Victoria’s Secret -muotinäytöksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Victoria’s Secretin vuosittainen muotinäytös järjestettiin tänä vuonna Kiinan Shanghaissa, mutta osa tapahtuman suurimmista tähdistä joutui jättäytymään pois viime hetkellä. Muun muassa Gigi Hadidilta ja Katy Perryltä evättiin pääsy Kiinaan.

Gigi Hadidin oli määrä kävellä muotinäytöksen catwalkilla, mutta hän jättäytyi pois viime hetkellä. Syynä oli Kiinassa kritiikkiä herättänyt viimekeväinen Instagram-video, jossa hän poseeraa Buddhaa esittävän keksin kanssa. Videolla malli matki uskonnollista hahmoa siristelemällä silmiään.

Katy Perryltä evättiin Kiinan viisumi poliittisista syistä. Page Six -sivuston mukaan tähti esiintyi vuonna 2015 Taiwanin Taipeissa päällään maan lippu ja auringonkukkien koristelema mekko. Tapaus herätti kohua, sillä Kinan vastaiset mielenosoittajat ovat käyttäneet Taiwanissa auringonkukkia symbolinaan.

Poptähden oli määrä esiintyä muotinäytöksessä, mutta hänen tilalleen esiintymislavalle nousi Harry Styles. Hadidin ja Perryn lisäksi myös muun muassa Adriana Limalta, Julia Belyakovalta ja Irina Sharipovalta on evätty pääsy Kiinaan.