Hybristofilia saa naiset rakastumaan sarjamurhaajiin – Charles Mansonilla oli tuhansia ihailijoita

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni on viime päivinä miettinyt, miksi edesmennyt joukkomurhaaja Charles Manson oli niin suosittu naisten keskuudessa. Kulttijohtajalle lähetettiin kymmeniätuhansia rakkauskirjeitä, joissa naiset unelmoivat rikollisen vapauttamisesta ja tapaamisesta. Osa naisista voi kärsiä hybristofiliasta.

Bonnie ja Clyde -syndroomaksi kutsuttu hybristofilia saa ihmiset rakastumaan raakoihin rikollisiin, kuten raiskaajiin, murhaajiin tai kiduttajiin. Seksuaalinen ominaisuus voidaan mieltää häiriöksi, koska tällöin henkilö saa voimakasta kiihotusta julmaa tekijää ajatellessaan.

DeSalesin yliopiston psykologian professori Katherine Ramsland tietää, että monilla Charles Mansonin ihailijoilla voi olla kyseinen parafilia, Huffington Post uutisoi.

Kaikki eivät kuitenkaan ole omituisen oirehäiriön edustaja. Osa naisista on voinut hakea Mansonin huomiota pelkästään kuuluisuuden takia tai siksi, että uskoivat parantavansa raa’at joukkomurhat suunnitelleen miehen sielunmaiseman. Sarjamurhaajiin rakastuvia naisia yhdistää yleensä rankka lapsuusaika.

Heillä saattaa olla myös kokemuksia hyväksikäytöstä aiemmista suhteista. Jotkut naiset saavat vapauden ja itsemääräämisen tunnetta tapaillessaan vankeudessa olevaa rikollista. Charles Manson meni vankeusaikana kihloihin 26-vuotiaan Afton Elaine Burtonin kanssa. Romanssi kuitenkin päättyi, kun lehdet kertoivat Burtonin halunneen Charles Mansonin kanssa naimisiin ainoastaan käyttääkseen miehen ruumista hyväksi kuoleman jälkeen.

Naisen kerrottiin suunnittelevan Mansonin ruumiin esittelyä maksua vastaan. Burton ja Manson erosivat, mutta olivat lähipiirin mukaan ystäviä miehen kuolemaan saakka. Ex-kihlattu päivittää Release Charles Manson Now -nettisivustoa.