Leonardo da Vincin maalauksesta maksettiin ennätyshinta – 380 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija Leonardo da Vincin kauan kadoksissa ollut maalaus on huutokaupattu ennätyksellisen korkeaan hintaan. Teoksen myyntihinta kohosi 380 miljoonaan euroon.

Salvator Mundi, eli Maailman pelastaja, -niminen maalaus myytiin Christie’s-huutokaupassa vain alle 20 minuutissa. Aikaisempi taiteen huutokauppaennätys kuului Picasson Les Femmes d’Ager (version ’O’) -teokselle, joka myytiin 151 miljoonalla eurolla vuonna 2015.

Salvator Mundi on Associated Press -uutistoimiston mukaan yksi alle 20 da Vincin jäljellä olevasta teoksesta. Sen ostaja ei ole astunut julkisuuteen.

Alun perin ranskan kuningas Ludvig XII:n tilaama Salvator Mundi oli kadoksissa vuosisatojen ajan. Se kuitenkin löydettiin uudelleen 1900-luvun alussa, jolloin brittiläinen keräilijä osti sen. Maalaus on ollut sittemmin yksityisten keräilijöiden hallussa.