Lontoon bussit kulkevat nyt kahvin voimalla

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahvi on monille ihmisille kuin polttoainetta, mutta tulevaisuudessa sen voimalla voivat kulkea myös autot. Osa Lontoon kaduilla liikkuvista busseista käyttää jo polttoaineenaan kahvista peräisin olevaa biopolttoainetta.

Bio-bean -yhtiön ansiosta Lontoon bussien polttoaineena käytetään BBC:n mukaan Dieselin lisäksi kahvinporoista peräisin olevaa öljyä. B20-bioöljysekoituksen lähteenä olevat kahvinporot ovat peräisin kahviloista ja pikakahvia valmistavista tehtaista.

Bio-Beanin mukaan pelkästään Lontoon asukkaat tuottavat vuosittain 200 000 tonnin edestä kahvijätettä. Busseja ei ole tarvinnut muuttaa millään tavoin, vaan pystyvät käyttämään biopolttoainetta sellaisenaan.

Kahvinporoista valmistettava öljy ei ole ainoaa biopolttoainetta, jota käytetään Lontoon busseissa. Monissa autoissa käytetään perinteisten polttoaineiden lisäksi myös ruokaöljystä valmistetttavaa ja lihanjalostuksesta peräisin olevaa polttoainetta.