Pohjois-Korea kielsi juhlimisen – alkoholi ja laulaminen rangaistavaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korean hallinto on kieltänyt kansalaistensa vapaan juhlimisen. Uusi kielto estää pohjoiskorealaisia muun muassa laulamasta ja juomasta alkoholia. Hauskanpito on kielletty lähinnä vapaa-ajan tapaamisissa, joissa ihmiset kerääntyvät yhteen.

Telegraph-lehden mukaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on kieltänyt kansalaisiaan viettämästä esimerkiksi äitienpäivää iloisissa tunnelmissa. Kiellon avulla yritetään tukahduttamaan kansainvälisten pakotteiden vaikutuksia.

Uutistoimisto Yonhapin mukaan Pohjois-Korean kansalaiset eivät saa osoittaa kunnioitusta muille kuin maan johtaja Kim Jong-unille, joten siksi esimerkiksi pohjoiskorealaiset eivät saa ostaa äideilleen äitienpäivänä lahjoja, kukkia tai juhlia heidän saavutuksiaan. Vapaa-ajalla tapahtuvan juhlimisen kielto astui voimaan maanantaina, kun asiasta tiedotettiin parlamentin jäsenille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.