Sukunimikone paljastaa 23 166 suomalaisen nimen taustat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaisella suomalaisella on sukunimi, mutta kovin harva on selvittänyt mitä oman sukunimen taustalle kätkeytyy. Tuomas Salste on perustanut verkkosivuston, joka paljastaa 23.166 suomalaisen sukunimen taustat. Mukana on sukunimet, joita on käyttänyt vähintään 20 suomalaista vuonna 2017.

– Tiedot on yhdistelty koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Otsikkonsa mukaisesti Sukunimi-info kertoo nimistä; se ei sisällä sukututkimuksia. Sivuja varten ei kerätä tietoja yksittäisistä suvuista, vaan kyseessä on yhteenveto olemassaolevista tiedoista, verkkosivuilla todetaan.

Tuoreimmassa päivityksessä lokakuussa mukaan on tullut myös listaus nimien yleisyydestä ja suojatuista sukunimistä. Mukana on myös lista yleisimmin pois vaihdetuista sukunimistä. Sukunimikoneen löydät tästä linkistä.

Asiasta kertoi aiemmin Voice.