Vakava ongelma San Franciscossa – pilvenpiirtäjä kallistuu ja vajoaa!

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

San Franciscon Financial Districtillä sijaitseva pilvenpiirtäjä on alkanut vajota. Rahoituslaitosten suosimalla alueella sijaitseva Millennium Tower -niminen kerrostalo on valmistunut vuonna 2009 ja se on vajonnut jo yli 43 senttimetriä. Lisäksi pilvenpiirtäjä on kallistunut 35,5 senttimetriä.

Millennium Tower on 58-kerroksinen pilvenpiirtäjä, jossa on useiden liikemiesten miljoona-asuntoja. Pilvenpiirtäjän asukkaat ovat luonnollisesti raivoissaan alueen maamerkin vajoamisesta, sillä asuntojen arvo on laskenut samaa tahtia kuin varsinainen rakennus on vajonnut. San Francisco Chroniclen mukaan Millennium Tower ei ole vaarassa kaaduta.

Sekä San Franciscon kaupunki että asukkaat ovat haastaneet talon rakennuttajat oikeuteen. Rakennustarkastajien ja viranomaisten mukaan pilvenpiirtäjässä on turvallista asua, vaikkakin vajoama on tehnyt vahinkoja muun muassa pilvenpiirtäjän sähköjärjestelmälle, Business Insider uutisoi.

Which one is #Leaning #Sinking?  #MillenniumTower #MillenniumTowerSF not #SalesforceTower @salesforce

A post shared by Robin Carr (@robincarr811) on

Flats go for US$3-10 million and the building has sunk 14 inches since being built.

A post shared by Leonado Tiberius ⛵ (@l_tiberius) on